Expertise

Florian Eckardt/ architectinamsterdam

Florian (TU Delft) is zelfstandig architect sinds 2004. Daarvoor werkte hij bij grote bureaus in Hamburg, Londen en Delft aan zeer uiteenlopende projecten, waaronder een vliegveld-uitbreiding en een tropische kas.

als zelfstandig architect in Amsterdam werkte hij van 2006 tot 2011 samen met Elizabeth Nurre (UC Berkeley). Naast het ontwerpen van uitbreidingen en kleine en grote woonhuizen is Florian geregeld gastdocent aan de TU in Delft. Hij is een groot voorstander van duurzaam en gezond bouwen. Gezond Bouwen gaat veel verder dan gebruikelijk: vochtbalans, uitwaseming van materialen, de onmisbaarheid van direct ongefilterd daglicht en het voorkomen van hygiëneproblemen in huis (door schimmels en ongedierte) worden uitgebreid behandeld.
Bij AiA staat de gezondheid van de bewoners centraal en worden verschillende thema’s, zoals materiaalgebruik, comfort, gezondheid en energieverbruik met elkaar in balans gebracht. Met een achtergrond in duurzaam en gezond bouwen kan AIA zijn opdrachtgevers goed adviseren zonder ze tot bepaalde keuzes te dwingen.