TEAM

Florian Eckardt

Florian Eckardt: begrip van de wensen van opdrachtgevers, de eigenschappen van materialen en de gebouwde context leidt tot goede ontwerpen. Het leidt tot specifieke oplossingen en architectuur die past bij zijn plek en bij zijn gebruikers.
Ook voor duurzaamheid levert een individuele benadering meer op dan een algemene. Gezond wonen doe je bijvoorbeeld voor jezelf, het is voor iedereen net iets anders, en het leidt tot een duurzame omgeving die niet afhangt van van boven opgelegde milieu-doelstellingen.
Ik groeide op in Brabant, grootouders in Duitsland en studeerde daarna in Delft, Berlijn en Aarhus. Daarna werkte ik als architect in Hamburg, Manchester en London waarna ik terugkwam naar Nederland. De subtiele verschillen tussen die landen interesseren mij meer dan hun globale overeenkomsten.
Dat geldt ook voor de materialen waar ik mee werk. Eerst was dat vooral staal en glas, later werd het meer hout en natuurlijke materialen. Die vragen om kennis en begrip, zeker de natuurlijke, en bij hout is ook iedere houtsoort en zelfs iedere boom een beetje anders.
Ik werk graag voor particuliere opdrachtgevers omdat iedereen een eigen inbreng heeft. In Almere heb ik daar ook onderzoek naar gedaan, en ik geloof meer in een gedifferentieerde gebouwde omgeving als resultaat van een heleboel kleine beslissers dan een homogene die van boven af is bedacht.

Florian Eckardt werkte voor zijn zelfstandigheid bij de architectenbureaus PSP, Hamburg, Nicholas Grimshaw and Partners, London en Cepezed, Delft. In 2016-17 volgde hij de opleiding Baubiologie aan het Duitse IBN. Zijn bureau is sinds 2004 gevestigd in Amsterdam.

terug >