TEAM

Florian Eckardt: begrip van je opdrachtgevers en hun specifieke wensen geeft mooie resultaten.
Ook duurzaamheid kun je beter specifiek benaderen dan algemeen. Gezond wonen doe je bijvoorbeeld voor jezelf, het is voor iedereen net anders, en het leidt tot een duurzame omgeving die niet afhangt van politieke milieu-doelstellingen.
Ik studeerde architectuur in Delft en Aarhus. Daarna werkte ik in Hamburg, Manchester en London en vervolgens in Nederland. De subtiele verschillen tussen die landen en steden interesseren mij.
Dat geldt ook voor de materialen waar ik mee werk. Eerst was dat vooral staal en glas, later meer hout en natuurlijke materialen. Die vragen om kennis en begrip, zeker de natuurlijke, en iedere houtsoort en zelfs iedere boom is een beetje anders. Ik werk veel voor particuliere opdrachtgevers waarbij iedereen een eigen inbreng heeft. In Almere heb ik daar ook onderzoek naar gedaan. Ik geloof meer in een gedifferentieerde gebouwde omgeving door een heleboel kleine beslissers dan in een homogene die top down is bedacht.

Ik heb gewerkt bij de architectenbureaus PSP in Hamburg, Nicholas Grimshaw in London en Cepezed in Delft. In 2016-17 volgde ik de opleiding Baubiologie aan het Duitse IBN. Sinds 2004 ben ik zelfstandig in Amsterdam.

werkwijze >

Ron Keesom, architect en projectleider, www.ronkeesom.nl. Ruim 15 jaar ervaring als projectleider/architect voor architectenbureau’s (o.a. Dam, cepezed, aTA, Tangram) met projecten voor woning- en utiliteitsbouw van uitvraag tot na oplevering. Sinds 10 jaar voor opdrachtgevers in commercieel en maatschappelijk vastgoed (o.a. hotels en seniorenzorg) en gemeenten als projectleider en zelfstandig archtect bij renovaties, verbouwingen en gebiedsontwikkelingen.

Florian en Ron werken graag samen vanaf een vroeg stadium omdat Ron een goed gevoel heeft voor het ontwikkelen van een plan dat past bij zijn opdrachtgevers en hun budget zijn eigen woorden: "vanuit een goed geformuleerde vraag samen met betrokkenen een concept ontwikkelen en dat binnen gestelde kaders in hoge kwaliteit waarmaken”

werkwijze >