woon gezond

Woon je gezond? De meeste van ons zijn zo gewend aan een achtergrondniveau van vervuiling en straling dat we dat niet echt weten. Pas na wat langere tijd in een andere omgeving komen we daar dan achter. We herstellen en ontspannen ons.

Een gezonde woonomgeving is een omgeving in balans met positieve prikkels en zonder irritaties en gezondheidsklachten. Die worden soms door schimmels veroorzaakt bij slecht geventileerde ruimtes. In andere gevallen door schadelijke stoffen in bouwmaterialen maar ook door stralingsbelasting ten gevolge van apparatuur in huis of zenders buiten. De gevoeligheid is per persoon verschillend: de een heeft bepaalde allergieën, de ander is meer stralingsgevoelig. Daarom is een persoonlijke benadering belangrijk om tot een goed resultaat te komen.

Gezond wonen is gezond slapen: je slaapplek is misschien wel de belangrijkste plek in huis. Daar probeer je je te ontspannen en te regenereren. Mensen realiseren zich vaak niet dat hun slechte slaap veroorzaakt wordt door iets in hun woonomgeving dat relatief eenvoudig verholpen kan worden.

Net als bij voedsel worden veel bouwproducten gelabeld als gezond, emissie-loos of duurzaam. Vaak is dat onterecht. Wij proberen de realiteit achter de marketing te zien en de samenhang waarin die producten toegepast worden.

Als architect/ bouwbioloog beginnen we vanuit uw persoonlijke situatie en analyseren uw woonomgeving en komen vervolgens met een verbeteringsvoorstel. Dat kan een ontwerp zijn maar ook een kort geschreven advies. Eventueel worden er metingen uitgevoerd. Waar nodig kunnen we aanvullende expertise uit ons netwerk halen. We beginnen met ene vrijblijvend intake gesprek  waarbij we een beeld proberen te vormen van u en uw woonomgeving.

terug >